ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Ιωάννης Γιαννίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο London School of Economics, όπου το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Μαθηματικό Προγραμματισμό. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στη Σχολή Ικάρων και στο ΤΕΙ Αθήνας. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό μοντέλων χωροθέτησης και το συνδυασμό τεχνικών Μαθηματικού Προγραμματισμού με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Ο Γ. Ζαχαράτος σπούδασε Φυσική στα Πανεπιστήμια της Γκρενόμπλ και της Ντιζόν (Γαλλία), Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, Σχολή Διοίκησης ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων (H.O.F.A.) στη Χαϊδελβέργη (Γερμανία), Οικονομία στη Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (Γερμανία) με παράλληλη φοίτηση και επιτυχή παρακολούθηση μαθημάτων στα ακόλουθα ιδρύματα: α) Ινστιτούτο Νοτίου Ασίας Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης. β) Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας και Εθνολογίας Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης. γ) Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης. Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Κάσσελ (Γερμανία) με θέμα «Τουρισμός και οικονομική δομή: Η περίπτωση της Ελλάδας». Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών και συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει ακαδημαϊκή και επιστημονική εμπειρία ως καθηγητής τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού» στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διδάσκων στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος – Συντονιστής και Μέλος ΣΕΠ του Προγράμματος ΔΤΕ του ΕΑΠ,  Επιστημονικός Ερευνητής στο ΚΕΠΕ καθώς και σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Τουριστικής Πολιτικής και Ξενοδοχίας διαδοχικά στο ΥΠΕΘΟ, στον Ε.Ο.Τ., στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο Βασίλειος Βουτσινάς είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής. Από το 2001 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και νυν Αναπληρωτής Καθηγητής. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην Επιχειρηματική Νοημοσύνη (Business Intelligence) και ειδικά στην Εξόρυξη Γνώσης (Data Mining) και στην OLAP ανάλυση, για τα οποία έχει δημοσιεύσει πλήθος πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συγγράψει βιβλία. Υπάρχουν πλήθος αναφορές στο ερευνητικό του έργο στην διεθνή βιβλιογραφία. Επιπλέον, έχει διατελέσει τεχνικός ή/και επιστημονικός υπεύθυνος έργων με αντικείμενο την εφαρμογή μεθόδων Επιχειρηματικής Νοημοσύνης σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες και οργανισμούς. Τέλος έχει διατελέσει κριτής και μέλος επιτροπής διεθνών συνεδρίων, μέλος επιτροπών αξιολόγησης μεγάλων έργων πληροφορικής καθώς και σύμβουλος δημόσιων οργανισμών.

ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορική διατριβή στο Τουριστικό Μάρκετινγκ, εργάζεται από το 1990 ως σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και μάρκετινγκ επιχειρήσεων και χωρών. Έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα σχεδιασμού τουριστικής πολιτικής και επικοινωνιακές ενέργειες παγκόσμιας εμβέλειας σε διάφορες χώρες. Εργάζεται επίσης από το 1986 στο χώρο της οργάνωσης εκδηλώσεων έχοντας, μεταξύ άλλων, διοργανώσει συναυλίες, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, ρεσιτάλ, εταιρικά events και επίσημους κρατικούς εορτασμούς σε δεκάδες χώρες. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Διδάσκει από το 2002 το γνωστικό αντικείμενο του Τουριστικού Μάρκετινγκ και του Τουριστικού Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επίσης διδάσκει Μάρκετινγκ στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του δραστηριοτήτων έχει πραγματοποιήσει σειρά ερευνών στον τουρισμό και έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και συλλογικούς τόμους. Παράλληλα έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε δεκάδες επιχειρηματικά και τουριστικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αρθρογραφεί στον ελληνικό και διεθνή κλαδικό τύπο.

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Απόφοιτος από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και την Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή (ΠΑ.ΤΕ.Σ.) της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.), το έτος 1983. Απόφοιτος από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, το έτος 1988. Πραγματοποίησε προδιδακτορικό έτος στον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1992 και ολοκλήρωσε Διδακτορική Διατριβή με θέμα: «Διαδικασίες συγκρότησης μιας Τουριστικής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το έτος 2002. Η εργασιακή της εμπειρία συνίσταται σε επαγγελματική και σε διδακτική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε μελέτες τουριστικής ανάπτυξης, σε συνέδρια και αρθρογραφία για θέματα που άπτονται του τουρισμού.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με θέμα Διδακτορικής Διατριβής: «Στυλ ηγεσίας και κίνητρα στην Ελληνική Ξενοδοχειακή Εμπειρία» και κάτοχος Masters of Science in Tourism Management του University of Surrey ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθήνας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και απόφοιτος του ΤΕΙ του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχει εργασθεί ως Διευθυντής Εκπαίδευσης, ως εισηγητής του Educational Institute του American Hotel & Motel Association και έχει διδακτική εμπειρία στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε μελέτες τουριστικής ανάπτυξης, σε συνέδρια και αρθρογραφία για θέματα που άπτονται του τουρισμού.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα Διδακτορικής Διατριβής: “Δορυφόροι Λογαριασμοί Τουρισμού. Θεωρεία και πράξη ενός εθνικολογιστικού εργαλείου και η Ελληνική προσέγγιση”. Συνιστά μέλος του Εργαστηρίου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού (ΕρΕΔοΛοΤ) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.  Είναι απόφοιτος των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Πατρών. Αριστεύσας και στα δύο Τμήματα με Υποτροφίες και Βραβεία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις άριστες επιδώσεις του κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Εργάζεται ως Διοικητικό Προσωπικό στο ΤΕΙ Πατρών στο οποίο έχει εργασθεί κατά το παρελθόν ως υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΙ Πατρών, και στο Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΤΕΙ Πατρών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής και ως μέλος της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής σε πλήθος εκδηλώσεων, μέλος της επιστημονικής ομάδας ερευνών-μελετών που έχει ολοκληρώσει το ΕρΕΔοΛοΤ, καθώς και άλλων ερευνών σχετικά με τον τουρισμό. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τον τουρισμό και έχει διδάξει στο ΤΕΙ Πατρών καθώς και επικουρικά ως υποψίφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε μαθήματα σχετικά με την Οικονομική του Τουρισμού και τους Δορυφόρους Λογαριασμούς.